Evropa

Wizz Air nudi besplatne letove za ukrajinske izbeglice

Mađarska niskotarifna avio-kompanija Wizz Air odlučila je da pomogne ukrajinskim izbeglicama nudeći im besplatne karte za letove u njihovoj širokoj mreži. Kompanija je saopštila da će obezbediti 100.000 besplatnih karata za ukrajinske državljane koji putuju iz Mađarske, Poljske, Slovačke i Rumunije ka drugim zemljama u kontinentalnoj Evropi.

Pored besplatnih, Wizz Air će ponuditi i specijalne „Rescue“ karte za one koji žele da se domognu Islanda, Kanarskih ostrva ili Ujedinjenih Arapskih Emirata. Cene za ove letove se kreću od 29,99 do 69,99 evra i neophodno je prikazati ukrajinski pasoš ili ličnu kartu prilikom rezervisanja i čekiranja na let.

„Naše misli su uz ukrajinski narod tokom ove krize. Posvećeni smo tome da pomognemo što većem broju ukrajinskih izbeglica da stignu na bezbedno mesto, zbog čega ćemo im ponuditi 100.000 besplatnih karata iz pograničnih zemalja i specijalne karte za spasavanje na svim ostalim letovima. Već smo videli velike humanitarne napore na terenu od strane naših ljudi širom mreže i kao kompanija želeli smo da odigramo svoju ulogu u tim akcijama. Bićemo srećni da obezbedimo bezbedno i prijatno putovanje ovim izbeglicama,“ izjavio je prvi čovek Wizz Air-a József Váradi.

02.03.2022.