Evropa

Wizz Air najavio 9 novih ruta iz Londona

Foto: Wizz Air

Mađarska niskotarifna avio-kompanija Wizz Air najavila je juče devet novih linija sa dva aerodroma u Londonu. Naime, prevoznik će krajem oktobra i početkom novembra povezati aerodrom Luton sa Talinom, Pragom, Šarm el Šeikom i Hurgadom. Letovi ka Češkoj i Estoniji će se obavljati tokom cele godine dok će egipatske destinacije biti dostupne samo tokom zimske sezone i imaće po 2 nedeljna polaska. Talin i Prag biće opsluženi sa po 3 i 7 nedeljnih letova respektivno.

London Gatwick će dobiti jednu rutu više od Lutona i od ove zimske sezone imaće direktne linije ka Agadiru, Marakešu, Šarm el Šeiku, Veroni i Grenoblu. Marokanski letovi startuju 30. oktobra dok je prvi polazak na ruti ka Šarm el Šeiku zakazan za 1. novembar. Letovi ka Italiji i Grenoblu kreću 13. i 17. decembra sa po 3 i 1 polaskom respektivno. Kao i na aerodromu Luton, linija ka egipatskom odmaralištu obavljaće se isključivo tokom zimskog reda letenja, a ista je situacija i sa letovima ka Veroni.

„Veoma smo uzbuđeni što možemo da najavimo uvođenje devet novih ruta iz naših baza na aerodromu London Luton i aerodromu Gatwick. Uprkos izazovima sa kojima se britanska vazduhoplovna industrija suočila ove letnje sezone, ostajemo posvećeni tržištu i drago nam je što možemo da ponudimo putnicima priliku da otkriju još fascinantnije destinacije kao što su Talin i Hurgada, i da ponovo posete popularna mesta za odmor kao što je Šarm El Šeik,“ poručio je generalni direktor kompanije Wizz Air UK Marion Geoffroy.

Foto: Wizz Air

29.07.2022.