Wizz Air najavio 11 novih linija u Evropi

Mađarska niskotarifna avio-kompanija nastavlja da povećava svoju mrežu letova na Starom kontinentu dodavanjem 11 novih linija. Wizz Air će tako ove zimske sezone početi da povezuje Atinu sa Tiranom i Tel Avivom, a letovi između ovi gradova će se obavljati po tri puta nedeljno. Pored grčke, engleska prestonica će takođe dobiti dve nove rute pa će tako uskoro biti moguće leteti sa aerodroma London Luton do poljskih gradova Lođ i Bidgošč po dva puta u toku nedelje.

Ekspanzija Wizz Air-a nastaviće se u Rimu (FCO) i to sa otvaranjem 7 linija. Prva runda proširenja dogodiće se već u decembru i tada bi trebali da krenu letovi iz Rima ka Valensiji, Portu, Parizu Orly i Barseloni. Najviše frekvencija će imati Barselona, njih ukupno 7, dok će se do glavnog grada Francuske leteti 5 puta nedeljno. Linije ka Valensiji i Portu će imati po tri polaska svake nedelje.

U aprilu naredne godine se nastavlja proširenje Wizz Air-a dodavanjem još 3 linije iz Večnog grada. Putnici iz Italije će već sledeće sezone moći da računaju na direktne veze sa Malagom, Seviljom i Geteburgom sa do čak 5 nedeljnih polazaka.

23.09.2022.