Fleš Region

Wizz air na 7 destinacija iz Crne Gore

Mađarski niskobudžetni avioprevoznik Wizz air, jedan od najpoznatijih svetskih lowcostera, od kraja maja će povezivati Crnu Goru sa sedam evropskih destinacija, a većina linija biće aktivna do kraja oktobra preko aerodroma u Podgorici i Tivtu.

Posle duže pauze uzrokovane pandemijom Korona virusa, Wizz air će ponovo otvoriti popularnu liniju Milano – Tivat – Milano, od 6. juna i saobraćaće utorkom i subotom. Avioni će sa podgoričkog aerodroma leteti ka ovom italijanskom gradu od 14. juna, ponedeljkom i petkom.

Iz kompanije su Aerodomima Crne Gore najavili letove ka Budimpešti od 14. juna iz Tivta, zaključno sa 29. oktobrom, ponedeljkom i petkom. Dan kasnije – 15. juna otvara se linija Beč – Tivat – Beč i biće aktivna do 30 oktobra. Iz Podgorice će se leteti za Beč od 5. juna, utorkom i subotom.

Linija Dortmund – Podgorica – Dortmund biće aktivna od 31. maja, dok će se iz Tivta na ovu destinaciju letjeti od 14. juna dva puta nedeljno sve do 29. oktobra.

Crna Gora se lowcosterom povezuje sa Poljskom preko linija Kotovice i Varšava od 26. juna do 9. septembra, tri puta nedeljno – utorkom, četvrtkom i subotom, takođe sa oba aerodroma.

Sa Nemačkom Crna Goraće  biti povezana i preko Memingena: iz Podgorice od 14. juna, a iz Tivta od 28. juna. Svi letovi biće organizovani ponedeljkom i petkom.

Izvor:Aerodromi Crne Gore