WestJet se pridružuje humanitarnoj akciji za Ukrajinu

Foto: Anna Zvereva

Kanadska avio-kompanija WestJet saopštila je da će zajedno sa FlightHub Grupom podržati humanitarnu akciju u Ukrajini. Naime, severnoamerička kompanija će pomoći humanitarnoj organizaciji GlobalMedic da preveze zdravstvene radnike i medicinsku opremu na istok Evrope gde će biti organizovana pomoć za ukrajinske izbeglice.

„Naši timovi neumorno rade na pružanju podrške ukrajinskim izbeglicama. Ovo partnerstvo između WestJet-a i FlightHub-a nam daje veću fleksibilnost da prevezemo naše timove tamo gde treba da budu, da pružimo pravu pomoć pravim ljudima u pravo vreme. Zahvalni smo na ovoj saradnji i uticaju koji će ovo imati na izbeglice do kojih dolazimo kroz naše programe,“ poručio je izvršni direktor GlobalMedic-a Rahul Singh.

Kompanija WestJet je i ranije pomagala ratom zahvaćenoj zemlji i njenim građanima. Prevoznik je donirao velike sume novca Crvenom krstu Ukrajine i Kanadsko-ukrajinskoj fondaciji a delio je i besplatne vaučere za transatlantske letove humanitarnim radnicima koji putuju ka Evropi.

Foto: Anna Zvereva

22.04.2022.