Viz Er nastavlja sa rezanjima, ukida bazu u Rumuniji

Foto: Wizz Air

Mađarska niskotarifna avio-kompanija Viz Er je u četvrtak 7. septembra saopštila da ukida još jednu bazu u ovom delu Evrope. Dva ružičasta Erbasa A320 više neće biti bazirana na rumunskom aerodromu Sučava (SCV), a prevoznik će istovremeno ukinuti šest linija iz ovog grada.

Letovi ka Larnaki (LCA), Ajndhovenu (EIN), Briselu (CRL), Parizu (BVA), Trevizu (TSL) i Bolonji (BLQ) od 28. oktobra više neće biti dostupni sa ovog aerodroma. Mada Erbasi A320 više neće biti bazirani u Sučavi, Viz Er će nastaviti da održava linije ka Londonu (LTN), Rimu(FCO), Dortmundu (DTM) i Memingenu (FMM), preneo je rumunski portal BoardingPass.ro. Letovi iz Sučave za Milano od novembra više neće sleteti u Bergamo nego na glavni aerodrom Malpensa (MXP).

Kao razlog odlaska Viz Era navodi se „optimizacija tržišta“ sa ciljem da se poveća „operativna pouzdanost“.

Povezanost rumunskog aerodroma sa Evropom će se značajno smanjiti ukidanjem baze i avio-linija imajući u vidu da je Viz Er jedini prevoznik koji leti iz Sučave ka Zapadu. Pored pet linija koje su preživele „čistku“ niskotarifne avio-kompanije, Sučeva će imati i direktne letove TAROM-a ka Bukureštu.

Foto: Wizz Air

08.09.2023.