Viva Aerobus otvara šestu bazu

Foto: Viva Aerobus

Meksička niskotarifna avio-kompanija Viva Aerobus saopštila je da otvara novu bazu na aerodromu Merida International. Otvaranje šeste baze najvećeg low-cost prevoznika u Meksiku biće propraćeno pokretanjem tri nove linije i to ka aerodromima Meksiko Siti Toluka (TLC), Gvanahuato (BJX) i Keretaro (QRO). Grad Merida će već od decembra postati dom za dva aviona, a kompanija Viva Aerobus je saopštila da u 2023. godini dolazi još jedan avion.

Iako se baza otvara u 12. mesecu, prevoznik je odlučio da liniju za Toluku pokrene već krajem septembra dok ostale dve linije startuju u decembru. Letovi ka aerodromu Meksiko Siti Toluka će se obavljati svakodnevno dok će na rutama ka Gvanahuatu i Keretaru biti po dva nedeljna polaska.

„Dodavanje Meride kao naše šeste operativne baze neće nam samo pomoći samo da ispunimo svoje ciljeve rasta; već će takođe podstaći turizam i ekonomski razvoj u regionu. Vidimo dobre tržišne prilike u gradu, gde imamo poverenje putnika. Do sada je ove godine saobraćaj ka i iz Meride povećan za 52% u odnosu na period januar-jul 2021. godine i imamo ukupno više od 595.000 putnika,“ poručio je izvršni direktor kompanije Juan Carlos Zuazua.

Foto: Viva Aerobus

04.09.2022.