Azija

Vistara želi da iznajmi dodatne širokotrupce

Foto: Vistara

Boeingovi problemi u proizvodnji i isporuci modela B787 poremetili su planove mnogih svetskih avio-kompanija među kojima je i indijska Vistara. Naime, kompanija iz Delhija trenutno beleži veliku potražnju na long-haul linijama i traži dodatne kapacitete kako bi zadovoljila rastuće potrebe tržišta. Kako je datum za isporuku preostala četiri naručena Dreamliner-a još uvek nepoznat, prevoznik traga za privremenim rešenjem i planira da iznajmi nove širokotrupce.

Izvršni direktor Vistare Vinod Kannan saopštio je da njegova kompanija želi da nabavi Dremlinere putem lizinga kako bi se rešio nedostatak širokotrupnih aviona. On naglašava da je Vistara zainteresovana za kratkoročni lizing aviona i da bi letelice bile vraćene onoga trenutka kada američki proizvođač isporuči četiri naručena B787. Bez dodatnih širokotrupaca kompanija ne može da poveća broj međunarodnih letova, a Vinod Kannan napominje da im avioni „trebaju juče“.

Vistara trenutno leti iz Delhija za Frankfurt, London (LHR) i Pariz (CDG) i to sa dva Boeinga 787. U floti kompanije se nalaze i 3 obična Airbusa A320, 38 A320neo, 5 A321LR i 5 Boeinga 737-800.

Foto: Vistara

04.07.2022.