Vistara pokreće još jednu liniju za UAE

Foto: Vistara

Indijska avio-kompanija Vistara koja je u zajedničkom vlasništvu Air India-e i Singapore Airlines-a saopštila je da pokreće novu liniju za Ujedinjene Arapske Emirate. Naime, prevoznik će već od 1. oktobra početi da leti iz Mumbaja, svoje glavne baze, ka Abu Dabiju, prestonici UAE. Vistara je najavila da će na ovoj ruti leteti svakodnevno kao i da će na liniji saobraćati novi Airbus A320neo.

„Oduševljeni smo što smo proširili naše prisustvo u UAE, sa drugim emiratom, i ponudili izbor letenja najboljom indijskom avio-kompanijom na jednoj od najprometnijih međunarodnih ruta iz Indije. Uvereni smo da će veća povezanost između Mumbaija i Abu Dabija upotpuniti rastuću trgovinu i turizam između dve zemlje. Sigurni smo da će kupci iz Indije i UAE ceniti naše nagrađivane proizvode i usluge na ruti,“ poručio je izvršni direktor kompanije Vinod Kannan.

Pored Abu Dabija, prevoznik će nastaviti da leti i za Dubai koji opslužuje još od avgusta 2019. godine i koji je u međuvremenu postao jedan od najvažnijih gradova u mreži. Kao na liniji za Dubai, Vistara će se i na ovoj ruti suočiti sa mnogobrojnom konkurencijom u vidu kompanija Etihad Airways, Air Arabia Abu Dhabi, Air India, Go First i IndiGo koje su već dugo prisutne na tržištu.

Foto: Vistara

26.08.2022.