Azija

Vistara i SpiceJet pokreću letove za London

Vistara i SpiceJet se pripremaju za međunarodnu ekspanziju. Dve indijske kompanije planiraju da otvore linije do Londona i to do aerodroma Heathrow i Gatwick.

Vistara, kompanija koja je u vlasništvu Tata Sonsa i Singapore Airlinesa, započinje letove od Delhija do Gatwicka već sredinom avgusta. Kompanija ima svoju bazu na aerodromu u Delhiju iz koga obavlja letove ka drugim indijskim gradovima. Flota joj se sastoji iz 40 uglavnom uskotrupnih aviona. Ovaj avio prevoznik ima jedan širokotrupni avion u svojoj floti, Boeing 787. Drugi avion bi trebao da bude isporučen krajem meseca.

Druga kompanija, SpiceJet, takođe planira letove za UK. SpiceJet je nedavno nabavio slotove na Heathrowu. Ipak, nije poznato kojim će avionom kompanija obavljati ove letove pošto im se u floti nalaze isključivo uskotrupni avioni. Takođe se ne zna iz kog grada će se letovi obavljati. Ovaj niskobudžetni prevoznik ima baze u Delhiju i Hajderbadu. Nedavno smo preneli vest o SpiceJetovoj mogućoj ekspanziji koju možete pročitati ovde.

06.08.2020.