Više povređenih od turbulencija na letu SpiceJeta

Putnici na domaćem letu indijskog SpiceJeta juče su doživeli teške trenutke jer je avion naišao na turbulencije tokom spuštanja. Avion se toliko zatresao da su mnogi putnici zadobili teške povrede od predmeta koji su padali.

Hindustan Times je objavio na Tviteru video snimak, navodno snimljen tokom leta, koji pokazuje da je pod aviona prepun raznih stvari od šoljica, flaša i paketa. Videle su se okačene maske sa kiseonikom, a delovao je i oštećen deo plafona aviona.

Portparol SpiceJet-a je objavio izjavu o incidentu:

„Dana 1. maja, avion SpiceJet Boeing B737 koji je leteo na letu SG-945 od Mumbaija do Durgapura naišao je na ozbiljne turbulencije tokom spuštanja što je, nažalost, rezultiralo povredama nekoliko putnika. Hitna medicinska pomoć je pružena po dolasku aviona u Durgapur.“

U razgovoru za India Today, mnogi putnici su opisali napete trenutke pre sletanja, rekavši da se letelica tresla gore-dole tako snažno da se osećalo da može da se prevrne. Drugi putnik koji je zadobio povrede glave rekao je da su se pridržavali uputstava letačke posade i čvrsto se vezali, ali su se mnogim putnicima pokidali sigurnosni pojasevi tokom sletanja.

02.05.2022.