Evropa

Više od 60 zaraženih na dva leta KLM-a

Nekoliko desetina putnika na dva KLM-ova leta iz Južne Afrike pozitivno je na korona virus, javljaju holandski mediji. Naime, KLM je u petak obavio letove između Kejptauna i Johanezburga ka Amsterdamu na kojima je transportovano preko 590 putnika. Nakon sletanja, putnici su bili primorani da ostanu u avionima i u aerodromskoj zgradi dok svaki od njih ne bude testiran što je stvorilo veliku frustraciju među ljudima. Rezultati testova su pokazali da je 61 od ukupno 592 putnika pozitivan na korona virus ali se još uvek ne zna da li je neko zaražen novim Omicron sojem.

Oni čiji su testovi pozitivni će morati da ostanu u karantinu u trajanju od najmanje 5 dana na aerodromu Schiphol. Ukoliko ne razviju dalje simptome, putnici će u karantinu provesti samo 5 dana dok će oni sa tegobama morati da ostanu najmanje nedelju dana.

Za to vreme, KLM nastavlja sa redovnim letovima ka Južnoj Africi uprkos sve većem strahu od širenja nove varijante virusa iz te zemlje. Ipak, u avione ove avio-kompanije će moći da se ukrcaju samo državljani Holandije i drugih zemalja EU uz obavezno posedovanje negativnog PCR testa dok će putnici biti u obavezi da provedu vreme u izolaciji nakon dolaska.

27.11.2021.