Azija

Više od 150 izraelaca bilo zaglavljeno na aerodromu Dubai

Izraelcima na letu FZ1628 između Tel Aviv (TLV) i Dubaija (DXB) nije bio dozvoljen ulazak u UAE u ponedeljak 7. decembra zbog promena vizne politike kraljevstva. Drama za 155 putnika sa izraelskim pasošima je započela nakon sletanja na aerodrom Dubai gde su saznali da im ulazak u zemlju neće biti omogućen. Kako navode mediji, UAE su dan ranije promenili vizni režim sa Izraelom po kojem se izraelskim državljanima ne dozvoljava ulazak.

O ovom incidentu je ubrzo obavešteno i izraelsko MSP koje je urgiralo kod vlasti Emirata da dopuste ulazak zaglavljenim putnicima. Problem je rešen nakon nekoliko sati kada su svi putnici popunili formular o e-vizi i zvanično ušli na teritoriju kraljevstva.

“Upućujemo izvinjenje za naših 155 putnika koji su jutros kasnili. Sagledavamo razloge kašnjenja i potpuno shvatamo da je ovo bilo nezgodno za raspored naših putnika. Ovo nije standard usluge koji dobija bilo ko od naših putnika, a takođe unapređujemo procese i procedure kako bismo sprečili kašnjenje narednih letova.” piše u saopštenju kompanije flydubai.

09.12.2020.