Okeanija

Virgin Australia započinje saradnju sa United Airlines-om

Kompanija Virgin Australia saopštila je da će prekinuti dugogodišnju saradnju sa Delta Air Lines-om i da će formirati novo partnerstvo sa United-om. Dva avio-prevoznika će započeti saradnju u aprilu naredne godine kada će biti potpisani novi codeshare ugovori koji će omogućiti putnicima dve kompanije da lakše i brže putuju. Virgin Australia i United Airlines će uskladiti i svoje programe lojalnosti što će putnicima omogućiti da zarađuju milje na linijama dva prevoznika.

Direktorka Virgin Australie Jayne Hrdlicka navodi da će Virginovi putnici imati tri puta više opcija za putovanje ka SAD kada kompanije formiraju novo partnerstvo. Ona navodi da će australijski klijenti dobiti mogućnost da putuju ka više destinacija u SAD, na Karibima, u Meksiku i Južnoj Americi.

Uspostavljanjem partenrstva između Virgin Australie i United Airlines-a prestaje da važi saradnja sa Delta Air Lines-om koja je dugo godina bila glavni saveznik australijske avio-kompanije. CEO Virgina se zahvalila američkoj kompaniji na dosadašnjoj saradnji i poručila je da će dve firme raditi na tranziciji Velocity programa lojalnosti.

14.12.2021.