Okeanija

Virgin Australia pojačava međunarodnu mrežu letova

Australijska kompanija Virgin Australia saopštila je da planira veliku međunarodnu ekspanziju ove i naredne godine. Prevoznik koji je do 2020. godine leteo većinom domaće letove odlučio je da proširi krila i na destinacijama van svoje matične zemlje. Tako će Virgin već danas obnoviti letove između Sidneja i Balija, a rute iz Melburna i Brizbejna ka ovom indonežanskom ostrvu startuju 17. juna. Iz kompanije kažu da svedoče naglom povećanje potražnje za ovu destinaciju kao i da je buking za letove ka Baliju bolji nego rekordne 2019. godine.

Pored Indonezije, Virgin Atlantic planira da obnovi letove i ka Novom Zelandu koji je bio njegovo važno tržište pre pandemije. Letovi ka Kvinstaunu trebali bi da krenu u novembru ove godine, poručuju iz avio-kompanije.

Virgin Atlantic je za mart 2023. godine najavio liniju novu između Balija i aerodroma Gold Coast koji se nalazi nedaleko od Brizbejna. Pored toga, ostrvska zemlja Vanuatu vraća se u mrežu kompanije i biće povezana direktnim letovima sa Brizbejnom od 10. marta 2023. godine. Samoa će se takođe naći u Virgin-ovoj listi destinacija i to sa linijama ka Sidneju i Brizbejnu koje startuju 21. i 23. maja respektivno.

15.06.2022.