Virgin Atlantic želi još slotova na Heathrow-u

Foto: Virgin Atlantic

Kompanija Virgin Atlantic ima velike planove za svoju bazu na aerodromu London Heathorw i u budućnosti planira da proširi mrežu destinacija sa najveće britanske vazdušne luke. Naime, izvršni direktor ovog prevoznika Shai Weiss je izjavio da Virgin Atlantic želi da se domogne dodatnih slotova na Heathrowu i otkrio je da avio-kompanija razmišlja o destinacijama na kojima bi mogla da se poveže sa partnerskim prevoznicima.

Imajući u vidu da Delta Air Lines-a poseduje 49% vlasničkog udela u kompaniji, očekuje se da će Virgin Atlantic pokrenuti linije ka čvorištima američkog prevoznika čime će se omogućiti brojne konekcije i ka drugim destinacijama u Sjedinjenim Američkim Državama. U izboru za nove destinacije nalaze se i indijski gradovi koji su dobili na značaju od kada su Virgin Atlantic i niskotarifni IndiGo pokrenuli codeshare saradnju. Ne isključuje se ni mogućnost pokretanja letova ka Seulu koje je čvorište Korean Air-a, Virginovog novog partnera iz SkyTeam-a.

Podaci koordinatora ACL-UK pokazuju da Virgin Atlantic ima 8192 slota na najvećem londonskom aerodromu za tekuću zimsku sezonu. Avio-kompanija ima tržišni udeo od 6% prema nedeljnom planiranom kapacitetu polazaka i obavlja letove ka 25 destinacija dok se skoro polovina linija, njih 12, obavlja ka Sjedinjenim Američkim Državama.

Foto: Virgin Atlantic

08.11.2022.