Azija

Vijetnam obnavlja domaći avio-saobraćaj

Vijetnamska uprava za civilno vazduhoplovstvo (CAAV) dozvolila je pokretanje nekoliko domaćih linija od 10. oktobra ove godine. Letovi će biti dozvoljeni na linijama između Ho Ši Mina i gradova Thanh Hoa, Khanh Hoa, Phu Yên, Binh Dinh, Phu Quôc. Pored linija ka najvećem vijetnamskom gradu, CAAV je takođe odobrila pokretanje redovnih letova između Thanh Hoa – Khanh Hoa i Thanh Hoa – Phu Quôc.

Međutim, vijetnamske vazduhoplovne vlasti su postavile određena ograničenja na domaćim linijama pa će se tako letovi iz Ho Ši Mina ka drugim gradovima obavljati samo četiri puta dnevno a na rutama će saobraćati Vietnam Airlines, Pacific Airlines, Bamboo Airways i Vietjet Air sa po jednim dnevnim polaskom. Na linijama iz Thanh Hoa ka Khanh Hoa-u i Phu Quôc-u će leteti isključivo VietJet i to jednom dnevno.

Svi putnici koji budu leteli na domaćim avio-linijama će morati da pokažu svoj sertifikat o vakcinaciji kako bi im ulazak u avion bio odobren. Takođe, oni koji lete iz Ho Ši Mina, koji je epicentar pandemije u Vijetnamu, će morati da se testiraju na COVID-19 a PCR test ne sme biti stariji od 72 sata. Takođe, testiranje će se obaviti i nakon sletanja kao i nedelju dana po dolasku na odredište.

08.10.2021.