VIDEO: Srbija nabavlja najmoderniji simulator letenja

Simulator

Vazduhoplovna akademija uskoro postaje vlasnik tehnološki najnaprednijeg simulatora letenja za obuku pilota putničkih aviona tipa Airbus A320 nakon što je potpisan ugovor za njegovu nabavku od kanadske kompanije CAE. 

„Danas mogu objaviti da je potpisan ugovor za simulator za Vazduhoplovnu akademiju, koji će se instalirati u namenski izgrađenoj zgradi u okviru Vazduhoplovne akademije na Dorćolu. Vazduhoplovna akademija će tako postati korisnik Level D simulatora, ali i ’Flat Panel Trainera’, takođe za tip A320 (CAE 400 XR Series), dok je najavljena i nabavka FTD-a (Flight Training Device) za tip helikoptera Airbus H145“, izjavila je danas na otvaranju Vazduhoplovnog samita jugoistočne Evrope prof.dr Gabrijela Grujić, v.d. direktora Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija.

Isporuka Level D simulatora, trenutno tehnološki najmodernijeg simulatora letanja u ovom delu Evrope, očekuje se za godinu dana i koristiće se za obuku pilota putničkih aviona koji su prethodno svoju obuku završili u Trening centru Vazduhoplovne akademije.

„Plan Kancelarije za dualno obrazovanje i Vazduhoplovne akademije je da u narednom periodu nabavi i FTD („Flight Training Device“) za tip helikoptera Airbus H145 i time dodatno pozicionira Akademiju kao regionalnog lidera u obuci pilota“, dodala je prof.dr Grujić.

22.04.2024.