Severna Amerika

VIDEO-novi terminal na aerodromu Newark Liberty

Operativno otvaranje novog terminala A vrednog 2,7 milijardi dolara na međunarodnom aerodromu Newark Liberty, obavljeno je 12.01.2023. što predstavlja najveću pojedinačnu investiciju u Nju Džersiju u istoriji.

Novi Terminal A, koji zamenjuje zastareli terminal koji je prvi put otvoren 1973. godine, sadrži najsavremenije pogodnosti za putnike, lokalna umetnička dela, digitalnu tehnologiju i mogućnosti usluge restorana i maloprodaje koje pruža skoro 60 regionalnih, nacionalnih i globalnih brendova.

Terminal ima oko 1 milion kvadratnih stopa prostora i nudi 33 kapije za rukovanje većim avionima, kao i modernizovanu zonu za čekiranje za opštu upotrebu, kao i oblasti bezbednosti i preuzimanja prtljaga za koje se očekuje da će efikasno obrađivati oko 13,6 miliona putnika godišnje.

Pored novog terminala, program rekonstrukcije Newark Liberty vredan 3,3 milijarde dolara takođe uključuje integrisanu javnu garažu od 400 miliona dolara sa novim centralizovanim objektima za iznajmljivanje automobila i 175 miliona dolara za popločavanje južnog aerodroma.

15.01.2023.