VIDEO: Aerodromsko vozilo se sudarilo sa avionom Junajteda

Aerodromsko vozilo za prevoz prtljaga kompanije Amerikan Erlajns (American Airlines) se sudarilo sa Boingom Junajted Erlajnsa (United Airlines) na aerodromu Čikago. Incident se dogodio u subotu 26. avgusta nakon što je Junajtedov B737-900ER obavio let iz Punta Kane.

Usled još uvek nerazjašnjenih okolnosti Amerikanovo vozilo se sudarilo sa letelicom dok je ona bila parkirana ispred terminala, a Breaking Aviation News & Videos je objavio video snimak celog događaja.

Iako malo, vozilo je prouzrokovalo veliku štetu na trupu Boinga 737 ali je srećom vozač ostao nepovređen. Podaci servisa za praćenje letova FlightRadar24 ukazuju na to da se avion još uvek nalazi u Čikagu i izvesno je da će tamo ostati još neko vreme dok se oštećenja ne saniraju.

Avion koji je učestvovao u incidentu nosi registracionu oznaku N75425 i star je 15 godina. Boing je probitno leteo u sklopu Kontinental Erlajnsa (Continental Airlines) ali nakon što se kompanija spojila sa Junajtedom 2010. godine prelazi u flotu novog vlasnika.

28.08.2023.