Vestdžet povećava prisustvo u Evropi, potpisao codeshare za 31 liniju

Foto: Anna Zvereva

Kanadska avio-kompanija Vestdžet (WestJet) povećala je svoje prisustvo na Starom kontinentu potpisivanjem novog codeshare ugovora sa Er Fransom. Kod prevoznika iz Kalgarija naći će se na još 31 evropskoj liniji francuske nacionalne avio-kompanije.

Putnici Vestdžeta sada sa jednom rezervacijom i presedanjem u Parizu mogu da lete iz Kanade ka Madridu, Barseloni, Lionu, Nici, Mančesteru, Napulju, Milau, Berlinu, Krakovu i drugim gradovima. Dva prevoznika su i ranije imala široku codshare saradnju, a dodatkom novih letova Vestdžetu su sada dostupne 53 evropske destinacije.

„Vestdžet je oduševljen što će više nego udvostručiti trenutnu ponudu destinacija kroz naš sporazum sa Er Fransom o zajedničkom korišćenju kodova, značajno proširujući mogućnosti Kanađanima da snove o putovanju u Evropu pretvore u stvarnost“, rekao je Kris Ejveri, potpredsednik Vestdžeta za komercijalni razvoj.

Za razliku od prethodnih godina Vestdžet će ove zime nastaviti da leti između Kalgari i Pariza – sedam puta nedeljno u vrhuncu sezone. Letovi će se obavljati sa Boiznima 787-9 kojih kompanija ima ukupno sedam.

Foto: Anna Zvereva

18.09.2023.