Evropa

Velika ekspanzija Volotea-e na severu Francuske

Foto: Pedro Aragão

Niskotarifni prevoznik Volotea proširiće svoju ponudu na aerodromu Lil uvođenjem sedam novih linija iz tog francuskog grada. Nakon baziranja drugog aviona u Lilu, Volotea je odlučila da pored šest ranije najavljenih linija otvori još njih sedam. Kompanija će već u julu povezati Lil sa Barselonom, Farom, Atinom, Menorkom, Rimom, Malagom i Heraklionom a na većini linija će leteti jednom do dva puta nedeljno.

„Baziranje drugog aviona Volote-e u svojoj novoj bazi u Lilu koja je svečano otvorena pre manje od mesec dana napreduje mnogo ranije nego što smo se nadali. Ovo je snažan i izuzetno pozitivan signal za aerodrom našeg grada i našeg regiona, pokazatelj realne dinamike obnavljanja privredne, kulturne, obrazovne, turističke razmene…“ izjavio je generalni direktor aerodroma Lil Marc-André Gennart.

Španska avio-kompanija postala je najveći prevoznik na ovoj vazdušnoj luci baziranjem drugog aviona početkom aprila ove godine. Prevoznik će tokom predstojeće letnje sezone leteti ka 22 destinacije u Evropi i to najviše ka popularnim letnjim odredištima na Mediteranu.

Foto: Pedro Aragão

29.04.2022.