Severna Amerika

United proširuje najveći trening centar na svetu

Američka kompanija United Airlines saopštila je da proširuje svoj Trening centar u Denveru, najveći objekat takve vrste na svetu. Kako bi zadovoljio rastuću potrebu za novim pilotima prevoznik je odlučio da unapredi trenažni centar i opremi ga dodatnim simulatorima i drugim nastavnim sredstvima. U novoj četvorospratnoj zgradi u denverskom Central Park kvartu nalaziće se 12 novih simulatora, nove učionice, konferencijske sale i kancelarije.

Radove na novom objektu američke avio-kompanije su otvorili izvršni potpredsednik United Airlines-a Matt Miller, gradonačelnik Denvera Michael Hancock i izvršni direktor denverskog aerodroma Phillip Washington.

„Proširenje ovog objekta svetske klase daje United-u još više resursa za regrutovanje i obuku sledeće generacije avijatičara. Naši piloti su najbolji u industriji i letenje ostaje jedna od najboljih karijera na svetu – velika plata i beneficije i šansa da upravljaju najvećim avionima širom sveta,“ poručio je operativni direktor Trening centra Marc Champion.

United-ov centar za obuku pilota trenutno se prostire na preko 50 hiljada kvadratnih metara i jedini je trenažni objekat za 12.000 pilota američke avio-kompanije. U sklopu Trening centra se nalazi 39 simulatora za sve vrste aviona koje United koristi, a tu je i 28 fiksnih trenažnih uređaja. Prevoznik planira da zaposli 10.000 pilota do 2030. godine dok će samo do kraja ove na tu poziciju angažovati 2000 njih.

Simulatori u United Trening centru

Simulatori u United Trening centru

07.06.2022.