Severna Amerika

United prekinuo operacije na aerodromu Njuark

Američka avio-kompanija United Airlines je odlučila da prekine sve operacije na aerodromu Njuark zbog velikih poplava koje remete rad ove vazdušne luke. Letovi United Airlinesa sa aerodroma Njuark su suspendovani do daljnjeg a putnicima koji su rezervisali putovanje u narednim danima se savetuje da pre polaska na aerodrom provere status svog leta.

“Naši timovi u Njuarku rade na pružanju pomoći našim putnicima i očekujemo da ćemo nastaviti letove kasnije ovog popodneva u zavisnosti od vremenskih uslova. Ohrabrujemo putnike koji lete danas u oblasti Njuark/Njujork da provere status svog leta na United.com ili putem mobilne aplikacije pre nego što krenu na aerodrom,” poručuju iz United-a.

Vazdušna luka u Njuarku je bila zatvorena zbog poplava u dolaznom delu terminala. Na socijalnim mrežama su se pojavili snimci poplavljene garaže i unutrašnjosti terminala zbog čega je uprava odlučila da zatvori ceo aerodrom. Njuark se otvorio nakon nekoliko sati a zaposleni trenutno rade na otklanjanju štete.

03.09.2021.