Severna Amerika

United i Mesa naručili 200 električnih aviona

Američke kompanije United Airlines i Mesa Airlines su naručile dve stotine novih električnih aviona od švedskog start-upa Heart Aerospace. Dva prevoznika iz Sjedinjenih Američkih Država su naručila 200 regionalnih aviona tipa ES-19 a ova letelica ima domet od 400 kilometara sa punim baterijama i može da primi 19 putnika. Sto aviona će otići United Airlines-u koji će svoje nove ES-19 bazirati na aerodromima Čikago, San Francisko, Purdue University i Modesto Siti. Iz kompanije poručuju da će novi električni avioni leteti na ukupno 100 regionalnih linija širom SAD.

Jedna od najvećih američkih avio-kompanija Mesa Airlines će takođe nabaviti 100 ES-19 zahvaljujući kojima će moći da pokrene nove regionalne linije.

“Ove tehnološke inovacije su dobre za životnu sredinu, proširiće nacionalni sistem prevoza i pružiće značajne mogućnosti za rast kompanije Mesa. Radujemo se ponovnom povezivanju sa zajednicama i putnicima koje smo ranije opsluživali,” izjavio je izvršni direktor kompanije Jonathan Ornstein.

13.07.2021.