United blokira sedišta zbog težih putnika

Foto: BriYYZ

Kompanija United Airlines je odlučila da tokom zimske sezone blokira određeni broj sedišta u svojim Boeinzima 757 zbog povećane težine putnika u najhladnijim mesecima. Naime, prevoznik će na svakom letu B757 u periodu između 1. novembra i 30. aprila blokirati 3 do 6 srednjih sedišta, čime bi trebala da se nadomesti veća težina ostalih putnika.

„Privremena promena je rezultat povećane prosečne zimske težine klijenata kako je propisano od strane FAA. Da bi bio u skladu sa trenutnim zahtevima za težinu i balans B757, United će blokirati određena mesta između 1. novembra i 30. aprila 2023. godine,“ navodi se u saopštenju avio-kompanije.

United Airlines mora da se pridržava ovih mera sve do kraja zimske sezone jer tokom ovih meseci FAA nalaže svim prevoznicima da uračunaju dodatnu težinu u vidu teže, zimske odeće. Agencija je podigla proseke osnovne težine koje prevoznici koriste za svoje proračune u 2019. godini kao rezultat povećane gojaznosti Amerikanaca. Proseci tokom letnjih meseci, uključujući ručni prtljag, porasli su sa 65 kg na 81 kg za žene i sa 83 kg na 90,7 kg za muškarce. Avio-kompanije dodaju dodatnih 2,2 kg za odeću tokom zimskih meseci kako balansiraju svoje opterećenje iz bezbednosnih razloga.

07.11.2022.

Foto: BriYYZ

07.11.2022.