United Airlines želi da se vrati na Kubu

Američka avio-kompanija United Airlines je saopštila da se nada da će do kraja 2022. godine uspeti da obnovi letove ka Kubi. Linije sa ovog karipskog ostrva su u potpunosti prekinute u martu 2020. godine zbog pandemije korona virusa, a lošoj povezanosti dve zemlje su doprinele i različite sankcije koje je američki predsednik Donald Tramp uveo tokom svog mandata. Međutim, administracija predsednika Bajdena je ukinula tu vrstu sankcija prema Kubi zbog čega su mnogi prevoznici, među kojima je i United, poželeli da povećaju broj letova ka ostrvu.

Kako prenosi Reuters, United Airlines već mesecima pokušava da obnovi letove ali je zbog različitih birokratskih prepreka u tome bio sprečen. Kako bi ispunio zahteve vazduhoplovnih vlasti United je od DOT-a zatražio dodatnih 30 dana za ispunjenje zahteva što mu je ovo američko ministarstvo i odobrilo.

Zahtevi koje avio-kompanija treba da ispuni uključuju ponovno pregovaranje o ugovorima sa dobavljačima i izgradnju infrastrukture na terminalu 3 na međunarodnom aerodromu Jose Marti u Havani, na koji se United Airlines i premešta.

26.09.2022.