Evropa

Umesto putničkih, Flypop će obavljati teretne letove

Nova britanska start-up kompanija Flypop odlučila je da umesto prvobitno plnairanih putničkih, započne teretne letove. Naime, ovaj prevoznik je želeo da uspostavi redovan putnički saobraćaj između Velike Britanije i Indije ali je pandemija korona virusa poremetila planove ambicioznog start-upa. Umesto prevoza putnika, Flypop će se u početku baviti isključivo transportom tereta i to sa Airbusom A330-300. Širokotrupac evropskog proizvođača nabavljen je putem dugoročnog lizinga od portugalske Hi Fly.

„Nadamo se da će naše cargo rute pomoći globalnoj potražnji za teretom i pomoći da se ublaži nedostatak teretnih kapaciteta za božićne praznike i dalje,“ izjavio je izvršni direktor Flypop-a Navdip Singh Judge.

Kompanija Flypop je planira da otvori prve linije ka Indiji tokom 2021. godine ali je odlučila da odustane od tih letova tok se situacija sa virusom ne smiri. Direktor Flypop-a navodi da će njegova kompanija pokrenuti direktne linije ka nekoliko indijskih gradova onoga trenutka kada dve zemlje ukinu ograničenje broja letova. Prevoznik je za svoju bazu odabrao aerodrom London Stansted koji će povezati sa gradovima kao što su: Amritsar, Hajderabad, Goa, Kolkata, Ahmedabad, Koči i Čandigarh.

20.11.2021.