Uhapšena dva putnika na letu TUI-a iz Meksika

Foto: TUI Group

Grupa muškaraca izvučena je i uhapšena na letu TUI Airways-a nakon što je njihovo ponašanje dovelo do toga da se let za Mančester preusmeri u Mejn. Let TUI-a iz Kankuna za Mančester koji je obavljen 1. januara bio je preusmeren na aerodrom Bangor (BGR) u Mejnu zbog problematičnih putnika. Stjuardese su navodno odbile da putnike usluže alkoholnim pićima, ali je jedan od putnika uzeo flašu iz svog ručnog prtljaga i sa još nekoliko putnika počeo da pije.

Washington Post prenosi da izjavu FBI podnetu Okružnom sudu u Bangoru u kojoj se navodi da su Anthony Joseph James Kirby i Damien Jake Murphy, obojica iz Mančestera, optuženi za ometanje posade i napad na istu.

„Tokom leta muškarci su postali glasni i problematični. Dok je letelica bila iznad Floride, Kirbi, Marfi i treći čovek upućivali su rasističke komentare posadi i putnicima dok su snimali njihove interakcije sa posadom i ostalim putnicima svojim kamerama. Ponašanje je dovelo do toga da je posada zamenila sedišta,“ navodi se u izveštaju FBI o incidentu na letu TUI-a.

Kancelarija američkog tužioca za Mejn, koja vodi slučaj, zatražila je da, pošto su obojica strani državljani, budu zadržani bez kaucije dok se njihovi slučajevi ne reše. Ako budu proglašeni krivim, dvojici britanaca preti kazna do 20 godina zatvora i novčana kazna do 250.000 dolara po optužbi za ometanje letačke posade i do godinu dana zatvora i novčana kazna do 100.000 dolara po optužbi za napad.

Foto: TUI Group

08.01.2023.