Evropa

Uber prelazi na tržište avioprevoza

Uber bi uskoro mogao da ponudi svoju platformu za rezervisanje prevoza na velike udaljenosti, uključujući letove, vozove i autobuse. Kompanija je otkrila svoje planove da postane „super aplikacija“ koja nudi ne samo vožnju taksijem po gradu, već i opciju rezervisanja karata za duža putovanja.

Uber je najavio svoj plan da pokrene pilot projekat u Velikoj Britaniji, jednom od svojih najvećih tržišta van SAD. Džejmi Hejvud, regionalni generalni menadžer Ubera za Veliku Britaniju, severnu i istočnu Evropu, rekao je da ovaj projekat ima za cilj da svojim korisnicima pruži „besprekorno iskustvo od vrata do vrata“. Kompanija kaže da je oko 15% putovanja rezervisanih u aplikaciji bilo na aerodrome u godinama pre pandemije. Uber želi da iskoristi ovaj trend kombinovanjem rezervacije letova i izdavanja karata.

„Mogli ste da rezervišete vožnje, bicikle, usluge iznajmljivanja čamaca i skutera u aplikaciji Uber već nekoliko godina, tako da je dodavanje vozova i autobusa prirodan napredak. Kasnije ove godine planiramo da uključimo letove, a u budućnosti i hotele, integracijom vodećih partnera u Uber aplikaciju kako bismo stvorili besprekorno iskustvo putovanja od vrata do vrata,“ izjavio je Hejvud.

08.04.2022.