Azija

T’Way Air pokreće long-haul letove

Foto: T'Way Air

Nakon godina najavljivanja, južnokorejska niskotarifna avio-kompanija T’Way Air će konačno započeti long-haul letove. Prva daleka destinacija ovog prevoznika će biti Sidnej koji će od 23. decembra dobiti četiri nedeljna leta ka aerodromu Incheon, glavnoj bazi T’Way Air-a. Na liniji će saobraćati širokotrupni Airbus A330-300 sa 347 sedišta u dvoklasnoj putničkoj konfiguraciji. Iako se radi o niskotarifnom prevozniku, T’Way-ov A330 opremljen je sa 12 sedišta biznis klase što je neuobičajeno za kompanije sa ovim poslovnim modelom.

Međutim, odstupanja od niskotarifnog koncepta se tu ne završavaju jer je T’Way Air najavio da će prilagoditi ponudu na svojim long-haul linijama tako da ona uključuje čekirani prtljag ali i obroke tokom ovog dugačkog putovanja.

Kompanija T’Way Air već godinama planira da pokrene dugolinijski saobraćaj, a prve najave o liniji za Australiju su se mogle čuti još u februaru 2020. godine kada je prevoznik dobio neophodne dozvole za ove letove. Međutim, pandemija korona virusa je sprečila kompaniju da započne letove ali se sada T’Way Air čini spremnim da otvori liniju i iskoristi nagomilanu potražnju putnika. Pored niskotarifnog prevoznika, na ruti između Seula i Sidneja saobraćaju Korean Air i Asiana Airlines.

Foto: T’Way Air

20.10.2022.