Tuzla u problemu, Banja Luka strepi

Banja Luka

Nakon neočekivanog povlačenja Viz Era ( Wizz Air) iz Tuzle, odnosno ukidanja baze, sledeći aerodrom koji bi mogao da bude u opasnosti od sličnog scenarija je onaj u Banja Luci.

Naime, taksa Direkcije za civilno vazduhoplovstvo od tri KM po putniku u odlasku prestavlja problem za niskotarifne avio-kompanije i moglo bi da dovede i do eventualnog smanjenja broja letova ovih avio-kompanija iz Banja Luke. Banjalučki Aerodrom je pokrenuo inicijativu da se ova taksa, za niskotarifne kompanije, smanji na jednu KM. Iz banjalučkog Aerodroma naglašavaju da je saradnja sa niskotarifnim kompanijama za sada stabilna, ali niko ne može da garantuje da se i na ovom aerodromu ne može desiti tuzlanski scenario.

„Radimo na tržištu novih destinacija, novih avio-kompanija, tako da pokušavamo da obezbedimo redovne linije za Istanbul, redovne linije za Atinu, za Mediteran… Da li će to biti Italija ili Španija i Kipar, to je nešto na što smo se mi opredelili u smislu destinacija, novih avio-kompanija, novih prevoznika. Tako da imamo raznovrsnost, kako u pogledu destinacija, tako i saradnje sa drugim avio-kompanijama“ – izjavila je Natalija Trivić, direktorica banjalučkog Aerodroma.

02.08.2023.