Tuzla: Dočekan prvi let Ryanair-a za Beč

Na ceremoniji održanoj u utorak, 1. novembra 2022. godine na Međunarodnom aerodromu Tuzla, svečano je dočekan prvi let kompanije Ryanair na relaciji Beč-Tuzla-Beč.

Ovom ceremonijom obeležen je i početak dodatna dva leta kompanije Ryanair na relacijama Stockholm-Tuzla-Stochkolm i Memmingen-Tuzla-Memmingen. Direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Dževad Halilčević izjavio je:
“Posebno nam je zadovoljstvo danas bilo dočekati prvi let aviokompanije Ryanair, našeg novog strateškog partnera. Naša očekivanja su dugoročna i međusobna uspešna saradnja. Uzimajući u obzir mrežu letova, broj i raznolikost destinacija na koje leti Ryanair, aerodrom Tuzla zasigurno postaje značajan faktor zračnog saobraćaja u Bosni i Hercegovini kao i u širem okruženju. Strateški položaj aerodroma Tuzla imao je presudan značaj za dosadašnji razvoj Tuzlanskog kantona, Bosne i Hercegovine i šireg regiona. Tri destinacije na kojima će operirati Ryanair u zimskom redu letenja mi vidimo kao prvi korak u uspostavi mnogo šire mreže letova a koja će osim dosadašnjih, pretežno putnika koji posećuju prijatelje i porodicu, stimulisati razvoj turizma i stvarati poslovne prilike na novim destinacijama.“
Dara Brady, Ryanair direktor za marketing i digitalne medije, izjavio je:
“Kao najveća evropska aviokompanija, Ryanair sa zadovoljstvom zvanično pokreće svoj prvi let za/iz Tuzle i svoj prvi red vožnje Tuzla zima 2022, s početkom operacija na našim novim linijama za Beč, Stockholm i Memmingen. Danas je početak našeg prvog zimskog rasporeda za aerodrom Tuzla, dajući građanima i posetiocima Tuzle više mogućnosti izbora za svoj sledeći zimski odmor, podstičući ekonomski rast u regiji kroz podršku radnim mestima, istovremeno potičući receptivni turizam u Bosni i Hercegovini.
Kako bismo omogućili našim kupcima i posjetiteljima u/iz Tuzle da rezerviraju svoj zimski odmor po najboljim mogućim cenama, pokrećemo rasprodaju sedišta od samo 19,99 € za putovanja od novembra 2022. do kraja marta 2023. godine, koja su dostupna za rezervaciju do 30. novembra 2022. Pošto će se karte po ovim nevjerovatno niskim cenama brzo rasprodati, kupci bi se trebali prijaviti na www.ryanair.com i iskoristiti priliku.”
Izvor i foto: Aerodrom Tuzla
02.11.2022.