Turski Anadoludžet postaje Adžet

Foto: AnadoluJet

Turska naiskotarifna avio-kompanija Anadoludžet promenila je ime u Adžet Er Transportejšn (AJet Air Transportation). Pored novog naziva prevoznik je dobio i novi logo, a predstavljena je i redizajnirana šema bojenja aviona koja se sada u potpunosti razlikuje od one koja krasi letelice Turkiš Erlajnsa.

Erbas A321neo registracije TC-LUC prvi je avion u bojama Adžeta.

Svečana ceremonija povodom rebrendinga avio-kompanije održana je u petak 24. novembra u hangaru na aerodromu Sabiha Gokčen u Istanbulu, a njoj su prisustvovali predsednik Turkiš Erlajnsa Ahmet Bolat kao i turski ministar transporta i infrastrukture Abdulkadir Uraloglu. Najavljeno je da će Adžet započeti operacije u martu 2024. godine te se može očekivati da će se ime Anadoludžet zadržati još nekoliko meseci.

Promena imena Anadoludžeta u skladu je sa ranijim najavama Turkiš Erlajnsa da će njena niskotarifna podružica postati zasebna jedinica u sklopu kompanije. U novembru prošle godine Turkish Airlines je saopštio plan da odvoji Anadoludžet, a u međuvremenu se pojavila informacija da bi niskotarifna avio-kompanija mogla da dobije svoj AOC.

Adžet koristi Erbas i Boing uskotrupne avione i u svojoj floti ima 88 letelica.

Foto: AnadoluJet

25.11.2023.