Turska povećava broj letova za turiste iz Rusije

Pegasus

Tursko Ministarstvo kulture i turizma, Ministarstvo saobraćaja i infrastrukture i Ministarstvo finansija razmatraju nekoliko mera kako bi se izborili sa međunarodnim sankcijama i kolapsom rublje koji je poremetio planove za odmor mnogih ruskih turista, navodi turski dnevni list Sabah.

Postignut je sporazum sa Turkish Airlines i Pegasus Airlines-om prema kojem su se obavezali da će ruskim putnicima obezbediti 1,5 miliona, odnosno 0,5 miliona mesta. Pored toga, turske vlasti razmatraju stvaranje nove čarter avio-kompanije sa sedištem u Antaliji posvećene ruskim turistima, koje bi mogle da dodaju još milion sedišta. Da bi se podržao priliv putnika, 300 miliona dolara u kreditima sa državnom garancijom biće obezbeđeno turskim turoperatorima osnovanim u Rusiji,kao što su Anex, Pegas, i Coral.

U 2022. godini, Udruženje turskih turističkih agencija (TURSAB) očekivalo je čak 7 miliona putnika iz Rusije, dostižući nivoe pre pandemije kako su međunarodna ograničenja progresivno ukidana. Sa druge strane, predviđalo se da će oko 2 miliona turista iz Ukrajine posetiti zemlju.

12.04.2022.