Turkish Airlines uklonio kolor šemu Aeroflota sa svog A350

Foto: Turkish Techinc

Odeljenje Turkish Airlines-a za održavanje aviona, firma Turkish Technic, objavila je na svom Twitter nalogu video skidanja kolor šeme Aeroflota sa jednog Airbusa A350 i farbanja aviona u šemu turske nacionalne avio-kompanije. Radi se o avionu sa registracionom oznakom TC-LGL koji je inicijalno trebao da bude isporučen Aeroflotu ali zbog sankcija Ruskoj Federaciji letelica na kraju nije dostavljena kupcu. Umesto Aeroflota, nove avion je preuzeo Turkish Airlines, a kako je Airbus A350 već nosio Aeroflotovu šemu bojenja, turska kompanija je prefarbala rep i oznake Aeroflota i dodala svoje simbole.

Avion je nosio ovu hibridnu šemu bojenja od maja ove godine i konačno je ofarban u boje Turkish Airlines-a početkom decembra. Avio spoter Eurospot je u maju uspeo da fotografiše avion nakon što je isti ostao bez oznaka ruske avio-kompanije.

Pored TC-LGL, Turkish Airlines je nakon rata u Ukrajini preuzeo još jedan Aeroflotov Airbus A350 koji danas nosi registraciju TC-LGK i koji će u skorije vreme najverovatnije proći kroz isti tretman.

Foto: Turkish Techinc

23.12.2022.