Fleš Region

Turkish Airlines pokrenuo letove za Tivat

Tradicionalnim pozdravom vodenih topova, na Aerodromu Tivat dočekani su putnici prve, nove avio linije kompanije Turkish Airlines od Istanbula do Tivta.
Let traje oko dva sata, a već danas bukirano je 80 odsto karta zbog čega će Turkish Airlines izvjesno, povećati broj planiranih nedjeljnih rotacija. Inače, zahvaljujući konekciji sa Istanbulom, Tivat će biti povezan sa čak 80 svjetskih destinacija.
Delegaciju iz Turske koju je predvodio generalni direktor TA, Bilal Eksi, dočekali su potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija, Ervin Ibrahimović, ministar rada i socijalnog staranja, Admir Adrović, izvršni direktor Aerodroma Crne Gore i njegov zamjenik, Goran Jandreoski i Petar Radulović, predsjednik Odbora direktora, Nebojša Đoković, ambasadorka Turske u Crnoj Gori, Songul Ozan, ambasador Crne Gore u Ankari, Periša Kastratović i predsjednik Opštine Tivat, Željko Komnenović.
Domaćin, izvršni direktor ACG poželio je srdačnu dobrodošlicu uz podsjećanje da su pregovori o otvaranju nove linije počeli u septembru 2021. godine.
“Uspostavljanjem vazdušnog mosta između Istanbula i Tivta ispunjava se i jedna od mojih profesionalnih želja koju sam imao od dolaska u Crnu Goru. Za Aerodrome Crne Gore je važno što je TA prepoznao sve mogućnosti povezivanja sa Tivtom, a zahvalni smo i Ministarstvu kapitalnih investicija koje je, kao resorno, podržalo ovaj projekat”, poručio je Jandreoski.
Generalni direktor TA, Bilal Eksi, ocijenio je da se danas obilježava važan događaj kako za Crnu Goru tako i za Turkish Airlines.
“Zadovoljstvo mi je što smo se sreli u jednoj od najljepših zemalja na Balkanu, Crnoj Gori, i što osim linije ka Podgorici, koja je otvorena 2010. godine, našoj mreži dodajemo još jednu divnu destinaciju- Tivat, i na taj način učvršćujemo veze sa ovom lijepom zemljom. Srećni smo što ćemo od sada biti u mogućnosti da i Tivat spojimo sa više od 80 destinacija, preko Istanbula i to letovima koji ne traju duže od tri sata”, rekao je on.
Izvor :Aerodromi Crne Gore
12.06.2022.