Turkish Airlines obustavlja letove iz Rusije za Meksiko

Foto: Airbus / Alexandre DOUMENJOU - Master Films

Nakon što je ruska ambasada u Turskoj upozorila na Turkish Airlines, avio-kompanija sada potpuno obustavlja letove iz Rusije za Meksiko.

Budući da je Turkish Airlines više puta odbijao Rusima da se ukrcaju na letove za Latinsku Ameriku, ambasada ove zemlje je upozorila svoje građane da ne putuju s tom avio-kompanijom. „Osećamo se primorani savetovati naše građane da pažljivo razmotre da li je preporučljivo koristiti usluge ove avio-kompanije“, navodi se u saopštenju ambasade u ponedeljak (22. aprila).

Sada je avio-kompanija reagovala – ali ne sa izvinjenjem, kako se očekivalo u Rusiji. Turkish Airlines je obustavio prodaju karata za letove za Meksiko iz Rusije, javlja portal Rustourismnews. „Nema dostupnih letova za odabrani datum i rutu ili su sve naše karte rasprodate“, sada se pojavljuje kao poruka ako želite leteti iz Moskve ili Sankt Peterburga s Turkish Airlinesom za Cancun ili Mexico City.

Turkish Airlines je sada ponudio turoperatorima da otkažu karte za letove iz Rusije za Meksiko do 31. jula ili promene rutu i datume letova, prenosi RBC. Ponuda vredi za karte za letove iz Moskve, Sankt Peterburga i Kazana za Mexico City i Cancun izdate pre 23. aprila.

Foto: Airbus / Alexandre DOUMENJOU – Master Films

Izvor:Rustourismnews

30.04.2024.