Turkiš širi krila u Detroitu

Foto: Turkish Techinc

Kompanija Turkiš Erlajns (Turkish Airlines) je odlučila da proširi svoju mrežu destinacija u Sjedinjenim Američkim Državama otvaranjem nove linije ka Detroitu. Prevoznik je saopštio da će sredinom novembra pokrenuti svoju 13. liniju u SAD.

Letovi između Istanbula i Detroita će se obavljati Boinzima 787-9 kojih kompanija u floti trenutno ima 17. Turkišovi Drimlajneri će početi da saobraćaju na novoj liniji od 15. novembra i to tri puta nedeljno – svakog ponedeljka, srede i petka. Obim saobraćaja će se povećati od 25. decembra kada se na linji planira dodatni polazak subotom.

Detroit će tako postati najnovija, 13. destinacija Turkiš Erlajnsa u SAD ali možda ne i jedina nova ruta ka ovoj zemlji u 2023. godini. Naime, turski nacionalni avio-prevoznik je saopštio da bi do kraja ove godine mogao da započne još jednu liniju i to ka Denveru.

Najveći grad u Koloradu je važno čvorište Junajted Erlajnsa (United Airlines), Turkišovog partnera iz Star Alajensa (Star Alliance), te bi otvaranje ove linije otvorilo velike mogućnosti za konekcije.

Foto: Turkish Techinc

07.07.2023.