TUI pokreće liniju Sarajevo-London

TUI jedna od vodećih svetskih turističkih grupacija, pokrenula je potpuno novi i prvi zimski program u Bosni i Hercegovini.
Uspostavljen je let iz London Gatwicka za Sarajevo. Nedeljni program vodi Crystal Ski, najveći britanski ski tour operator, a uključuje Bjelašnicu i Jahorinu kao dva glavna ski centra u zemlji.
Odluka TUI-a je rezultat uspešnih pregovora koje je aerodrom Sarajevo započeo sa navedenom aviokompanijom u maju tekuće godine na evropskom Routes-u u Bergenu, kao i inovativne sheme poticaja koju nudi Međunarodni aerodrom Sarajevo, a koja je razvijena 2022. godine u partnerstvu sa USAID Developing Sustainable Tourism in Bosnia & Herzegovina – Turizam.

„Radi se o čarter liniji koja će saobraćati najkasnije do aprila, odnosno sve dok to vremenske prilike budu dozvoljavale. Upravo je to razlog zašto ova linija nije pokrenuta i ranije. Fokus je na turistima, a putovati mogu svi oni koji su zainteresovani“, dodali su iz sarajevskog aerodroma.
Ova inovativna shema omogućava aviokompanijama i turoperaterima da vrše operacije svojom flotom aviona po konkurentnim cenama, što Bosnu i Hercegovinu čini još privlačnijom, atraktivnijom i pristupačnijom evropskom destinacijom.
Turistima koji su stigli ovim letom, podeljeni su prigodni pokloni domaćeg branda Lasta, zatim pokloni naših partnera Turističke zajednice Kantona Sarajevo Visit Sarajevo te The Hub of Fine Arts.
Izvor : Aerodrom Sarajevo
24.01.2023.