Tuča u avionu Turkish Airlines-a, let preusmeren

Foto: N509FZ

Let Turkish Airlines-a TK56 između Istanbula i Džakarte preusmeren je u utorak 11. oktobra zbog nasilnog konflikta između jednog putnika i članova posade. Naime, tuča je izbila u putničkoj kabini Boeinga 777-300ER (TC-LJG) i u njoj je učestvovao jedan putnik, inače pilot kompanije Batik Air koji se vraćao sa odmora. Iz još ne razjašnjenih razloga, ovaj pilot je fizički napao kabinsko osoblje avio-kompanije ali je nakon kratke tuče obuzdan od ostatka posade i putnika.

Ostali putnici su naneli povrede problematičnom pilotu zbog čega je let i preusmeren na aerodrom Medan. Avion je nakon sletanja proveo neko vreme na zemlji, a na svoju finalnu destinaciju je stigao sa 2 sata zakašnjenja.

Kolege iz Batik Air-a koje su želele da ostanu anonimne su nakon ovog incidenta izjavile da su imali problema sa pilotom i da ih incident na letu Turkish Airlines-a ne čudi. Kako navode, četrdesetogodišnji pilot je često znao da nameće svoja religijska uverenja mlađim kolegama koje su ga neretko opisivale kao opasnog. Zbog problematičnog pilota su neki letovi znali i da kasne zato što je isti odbijao da leti sa kopilotima koji ne dele njegove religijske principe, navode drugi piloti Batik Air-a.

Foto: N509FZ

15.10.2022.