Trstenik i Paraćin – najbolji na državnom prvenstvu u aeroreliju

Piloti AK „Trstenik“ – Aleksandar Unčanin i Dejan Sarić osvojili su prvo mesto na 44.Prvenstvu Srbije u aeroreliju, održanom na aerodromu Ečka kod Zrenjanina od 23. do 25.septembra, u organizaciji AK „Zrenjanin“ i VSS.

Najbolja ekipa na državnom prvenstvu bili su piloti AK „Naša krila“ Paraćin. Nakon izvršenih zadataka izviđanja, vremenske tačnosti i sletanja, u ukupnom plasmanu najbolji su bili Unčanin i Sarić iz Trstenika, koji su bili najuspešniji u disciplinama vremenska tačnost i izviđanje.

Drugo mesto su osvojili piloti Aleksandar Godić i Dragan Obradović iz Paraćina, a treće mesto njihove kolege iz kluba Nikola Naumović i Tomislav Šaletić, koji su prethodno bili najbolji u disciplini sletanje.

U ekipnom plasmanu, pored prvoplasiranih pilota iz Paraćina, drugo mesto je osvojio AK „Trstenik“ (piloti – Unčanin, Sarić, Todorović i Ignjatović), a treće mesto AK „Zrenjanin“ (piloti – Banović Teodora i Jagoš, Tanasković i Marković). Pored pilota osvajača medalja, odlične su bile i dve posade iz AK „Kikinda“.

Izvor:Vazduhoplovni savez Srbije

25.09.2022.