Transavia otkazala još 210 letova

Niskotarifna avio-kompanija Transavia je primorana da otkaže veliki broj letova u jeku letnje sezone zbog nedostatka aviona. Naime, prevoznik koji posluje u sklopu Air France-KLM grupe će u julu i avgustu otkazati 210 letova što predstavlja 2% svih ukupnih planiranih polazaka. Najveća rezanja će biti na linijama iz Amsterdama i Ajndhovena ka popularnim letnjim odredištima kao što su Alikante, Atina, Marakeš, Valensija i druge destinacije, a procenjuje se da će otkazivanja uticati na oko 89 hiljada putnika.

Razlog ukidanja ovako velikog broja polazaka je nedostatak kapaciteta, odnosno kvar dela flote i administrativni problemi sa nedavno nabavljenim letelicama. Dva Boeinga 737 su vanredno otišla na servis dok sa četiri aviona istog tipa koji dolaze iz rumunskog Blue Aira postoje problemi sa dobijanjem sertifikata.

Otkazivanja letova u julu i avgustu dolaze kao nastavak problema sa operacijama u maju i junu. U ta dva meseca Transavia je suspendovala 5% svih letova zbog istih problema koji će je pogađati u julu i avgustu.

26.05.2023.

Ostavi komentar