Transatlantska ekspanzija SAS-a

Kompanija Scandinavian Airlines System (SAS) otvoriće dve nove linije ka aerodromu Toronto Pearson (YYZ) u Kanadi. Prevoznik iz Skandinavije planira da u junu ove godine poveže severnoamerički grad sa Kopenhagenom i Stokholmom. SAS je saopštio da će se letovi ka Danskoj obavljati tri puta nedeljno dok će ruta između Toronta i glavnog grada Švedske imati četiri nedeljna polaska.

Na linijama neće saobraćati širokotrupni avioni kao što su A330 ili A350, već uskotrupni Airbus A321 u verziji LR sa produženim dometom. Novi avioni u floti SAS-a stari su manje od pola godine i imaju troklasnu putničku konfiguraciju sa 22 sedišta u biznis, 12 u SAS Plus i 123 u običnoj ekonomskoj klasi.

„Sa zadovoljstvom najavljujemo direktne letove iz Skandinavije za Toronto, čineći sledeći korak u jačanju naše mreže u Severnoj Americi. SAS-ove nove rute će učiniti putovanje između Skandinavije i Kanade lakim i praktičnim za naše putnike. Letovi polaze iz Skandinavije u podne a iz Toronta u popodnevnim satima, što omogućava dobre konekcije na oba kraja ka drugim destinacijama,“ poručio je izvršni potpredsednik SAS-a Karl Sandlund.

09.02.2022.