Tobogan za evakuaciju otpao sa aviona Delta Air Lines tokom leta

Foto: Delta Air Lines

Boeing 767 na letu Delta Air Lines DL520 između Njujorka (JFK) i Los Anđelesa (LAX) morao je brzo nakon poletanja da se vrati na početni aerodrom usled problema sa toboganom za evakuaciju.

Naime, nedugo nakon uzletanja sa aerodroma Džon F. Kenedi u Njujorku u petak 26. aprila posada Boeinga 767-300ER (N176DN) je dobila upozorenje o toboganu iznad desnog krila i u letelici se čula buka. Uspon aviona zaustavljen je na 19.000 stopa, odnosno 5,79 kilometara visine, a piloti su zatražili dozvolu da se odmah vrate na njujoršku vazdušnu luku.

Foto: FlightRadar24

Foto: FlightRadar24

Kabinsko osoblje takođe je prijavilo jake vibracije u avionu.

Boeing 767-300ER bezbedno je sleteo u Njujork, oko pola sata nakon što je prvobitno poleteo, pokazuju podaci FlightRadar24. Niko od 176 putnika i sedam članova posade nije povređen, saopštila je Delta

Detaljnom inspekcijom aviona utvrđeno je da na letelici nedostaje tobogan iznad desnog krila. Još uvek nije poznato da li se tobogan aktivirao u letu, a okolnosti koje su dovele do gubitka tobogana za evakuaciju trenutno istražuje Savezna uprava za civilno vazduhoplovstvo (Federal Aviation Administration).

Foto: Delta Air Lines

28.04.2024.