Tata Sons premešta sve kompanije pod jedan krov

Foto: Steven Byles

Kako bi optimizvao poslovanje svojih avio-kompanija Tata Sons je odlučio da skoro sve svoje prevoznike premesti u jedan objekat. Već početkom naredne godine kompanije Air India, Air India Express i AirAsia India naći će se pod jednim krovom u novom poslovnom kompleksu u gradu Gurugram nadomak Nju Delhija čime će se smanjiti troškovi svakog od tri prevoznika i omogućiće se veća saradnja i koordinacija u budućem poslovanju. Novo sedište indijskih prevoznika nalazi se u poslovnom distriktu „Vatika One on One“, a plan je da se useljenje u nove prostorije okonča već u martu 2023. godine.

„Konsolidacija radnih prostora se preduzima radi poboljšanja saradnje, jačanja kulture organizacije, unapređenja radnog okruženja i objekata zaposlenih i lakšeg uvođenja nove tehnologije. Regionizovana organizaciona struktura avio-kompanije postepeno će biti napuštena i zamenjena centralizovanom. Ovo će omogućiti konsolidaciju trenutno udaljenih timova, kolokaciju menadžera sa njihovim timovima i fizičku povezanost srodnih funkcija. Ovaj potez će biti praćen većim fokusom na izgradnji kulture timskog rada i sa naporima da se poveća odgovornost i orijentacija na rezultate,“ navodi se u saopštenju Air India-e.

Međutim, jedina avio-kompanija u vlasništvu Tata Sons-a koja se neće premestiti u novi prostor je Vistara. Ona još uvek ostaje pod zajedničkom upravom Tate i Singapore Airlines-a i trenutno nije poznato u kom pravcu će se razvijati saradnja Air India-e i Vistare, zbog čega prevoznik ostaje na zasebnoj lokaciji. Sedište Vistare se pak nalazi blizu Vatika One on One distrikta i to u kvartu Intellion Edge, udaljenom svega 10 kilometara.

18.09.2022.

Foto: Steven Byles

18.09.2022.