TAP Stopover program privukao preko 200.000 turista u Portugal

Foto: Airbus

Avio-kompanija TAP saopštila je da je zahvaljujući njenom Stopover programu Portugal posetilo preko 200.000 turista u 2023. godini.

Portugalski nacionalni avio-prevoznik omogućava putnicima koji presedaju u Lisabonu i Portu da produže vreme transfera u nekom od ova dva grada i provedu jedan ili više dana u zemlji. Prethodne godine ovu akciju je iskoristilo 214.000 putnika – polovina njih dolazi iz Brazila.

U TAP su saopštili da su se za duži boravak u Portugalu najčešće odlučivali putnici iz Sao Paula, Rio de Žaneira i Resifea koji su preko dva najveća portugalska grada statistički najviše letela za Pariz, Rim i Madrid. Američki putnici činili su petinu svih posetilaca u sklopu Stopover programa, a njihove finalne destinacije bile su Barselona, Madrid i Rim.

Foto: TAP Air Portugal

Foto: TAP Air Portugal

Prevoznik navodi da Stopover program omogućava putnicima da posete dve destinacije po ceni jedne, uključujući zaustavljanje od jednog do deset dana u Lisabonu ili Portu. U ovoj akciji učestvuje 149 partnera iz Portugala, a putnike TAP koji se odluče za kratak predah u ovoj zemlji čekaju i specijalne ponude za hotele, restorane, muzeje i druge sadržaje.

Portugalska nacionalna avio-kompanija takođe obećava 25% na sve domaće letove kako bi putnici tokom svog boravka mogli da posete i druge regije zemlje.

11.05.2024.