TAP pojačava transatlantski saobraćaj

Kompanija TAP Air Portugal najavila je dodatne frekvencije na velikom broju svojih transatlantskih ruta za leto 2023. godine. Pre svega, nacionalni avio-prevoznik Portugala će uvesti dodatne polaske na linijama između Lisabona i gradova u SAD, a povećanja će se odnositi na rute ka Bostonu, Majamiju, Vašingtonu, Čikagu i San Francisku. Tokom vrhunca letnje sezone TAP će povezivati Lisabon i Boston sa 14 nedeljnih letova što je za 5 više nego prethodnog leta. Rute ka Majamiju i Vašingtonu će imati po 10 nedeljnih letova, za 3 odnosno 2 dodtana polaska respektivno u odnosu na 2022. godinu. Linije Lisabon – Čikago i Lisabon – San Francisko imaće po 5 nedeljnih polazaka, za po 1 više u odnosu na lani.

TAP Air Portugal ima nameru da ponudi dodatne letove ka brazilskim destinacijama, a u planu su po 1 dodatni nedeljni let za Belem, Belo Horizonte, Braziliju i Salvador, kao i 2 dodatna polaska za Sao Paulo(GRU). Postojeće frekvencije za Fortalezu, Natal, Masejo, Porto Alegre, Resife i Rio de Žaneiro će biti zadržane.

Pored Brazila, u Južnoj Americi će dodatne letove TAP-a dobiti i Venecuela, odnosno glavni grad Karakas. Do sada je portugalska kompanija imala 2 nedeljna leta ka venecuelanskoj prestonici ali će od leta 2023. godine taj broj skočiti na 3.

25.12.2022.