Svetske avio-kompanije se vraćaju u Izrael

Foto: Emirates

Evropske i svetske avio-kompanije se polako spremaju za obnovu letova ka Izraelu. Skoro četiri meseca nakon što su se sirene za uzbunu prvi put oglasile u Tel Avivu i drugim gradovima, strane avio-kompanije uglavnom obnavljaju letove ka ovoj bliskoistočnoj destinaciji.

Prema pisnju portala Airways Magazine, već u februaru saobraćaj ka Izraelu planiraju da uspostave Blue Bird, Transavia, Smart Wings, Emirates, Air Seychelles, Georgian Airways i Air Europa.

Povratak u Izrael nameravaju još i Iberia, Air India, easyJet, Vuelinh, United Airlines, Eurowings, American Airlines, Cathay Pacific, Gulf Air i Finnair. Avioni ovih avio-kompanija trebali bi da sleću na izraelske aerodrome već u martu, navodi se na sajtu Airways Magazine.

Planove da ponovo uspostave letove ka Izraelu u četvrtom mesecu 2024. godine imaju i airBaltic, British Airways, Delta Air Lines, Virgin Atlantic, Cyprus Airways, Air Canada, Bulgaria Air i Korean.

Među kompanijama koje još uvek nisu najavile obnovu letova nalaze se Air Malta i Norwegian Air. Na sajtu Air Serbie takođe nije moguće rezervisati letove za Tel Aviv. Srpska nacionalna avio-kompanija je pre rata letela za najveći grad u Izraelu i bila je jedna od poslednjih koja je napustila Tel Aviv.

Foto: Emirates

31.01.2024.