Štrajk na aerodromima u Italiji

ita

Putnici koji planiraju putovati u Italiju u ponedeljak mogu očekivati ​​poteškoće zbog 24-satnog štrajka aerodromskog sigurnosnog osoblja i rukovaoca prtljagom širom zemlje.

Štrajk širom zemlje na koji su pozvali sindikalni lideri koji predstavljaju rukovaoce prtljagom na aerodromima Milan Malpensa (MXP) i Linate (LIN) počeće u ponoć 8. januara i trajati do ponoći 9. januara.

U objavi na X, italijanski Avioprevoznik ITA Ervejs (ITA Airways) potvrdio je da će radnici zemaljske službe štrajkovati 24 sata počevši od ponedjeljka jer sindikati koji predstavljaju radnike na aerodromu traže poboljšane naknade i uslove rada.  Zaposleni iz Airport Handling, Swissport Italy, Mle-Bcube, Ags Handling i Aviapartner Handling će biti uključeni u štrajkove. Osoblje obezbeđenja koje radi na aerodromu Rim Fiumicino, Veneciji Marko Polo i Venice Trevison iz Triveneto Sicurezze, Adr Security i Adr Assistance takođe će prestati sa radom 8. januara.

Štrajkom su pogođeni: Aerodrom Firenca Peretola (FLR), Milanski aerodrom Linate (LIN), Milan Malpensa (MXP), Rimski aerodrom Leonardo da Vinci Fiumicino (FCO), Venecijanski aerodrom Marko Polo (VCE) ,Venecijanski aerodrom Trevizo (TSF).

08.01.2024.

Ostavi komentar